latinica  ћирилица
29/05/2017 |  14:00 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Ускоро састанак владајуће коалиције (ВИДЕО)

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је данас да би у наредних неколико дана требало да буде одржан састанак представника СНСД-а, ДНС-а и СП-а на којем би било разговарано о много тема.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Не могу тачно рећи када ће бити одржан састанак, јер још није заказан, претпостављам да ће то бити у наредних неколико дана. У суштини, имамо редовне састанке свака два до три мјесеца, тако да је сада вријеме за тако нешто", рекла је Цвијановићева новинарима у Доњем Первану код Бањалуке. Она је подсјетила да се сва кадровска питања рјешавају на нивоу коалиције СНСД, ДНС, СП, те да је до сада тако рађено и да ће исто бити и у будућности.

"Не видим никакву потребу да министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић буде тај који би наводно требало да носи кривицу за неуспјех једне тачке у Народној скупштини, јер није била самоиницијативна намјера, нити Ђокићев и приједлог његовог министарства", додала је Цвијановићева и поновила да је одлука Владе била да се у скупштину прослиједе понуде о продаји акција Рудника жељезне руде Љубија.

Коментаришући оптужбе лидера СДС-а Вукоте Говедарице да је власт у Републици Српској најгора до сада и да би она требало да иде у затвор, предсједница Владе Српске је рекла да он нема ни кредибилитет нити интегридет да било кога коментарише или означава као ненародну власт. Оцијенила је да би Вукота Говедарица у затвор послао сваког кога не може да побиједи на изборима.

Она сматра да је у СДС у великом проблему, јер јој се чланство осипа, постоји општа дезоријентисаност и многи у овој партији кажу да Говедарица није постављен да буде лидер, него да је нека врста закрпе да се све на распе.

Премијерка Српске не очекује ништа од посебне сједнице Народне скупштине на којој би требало да буде разматран приједлог опозиције за изгласавање неповјерења Влади Српске, јер је, како је навела, исфабрикована тема потребна опозицији.

"Опозиција овом темом жели да сакрије све пукотине и катастрофу са којима су суочени у својим редовима. Мораће се мало сачекати са смјеном садашње власти у Српској, јер ако се узме у обзир ових годину и по до општих избора, па онда још четири године, биће мало дуже чекање", рекла је Цвијановићева.

Према њеном мишљењу, намјера није била да се расправља у Народној скупштини Републике Српске о наведеној теми.

"Свугдје у свијету, па и у Републици Српској скупштински дневни ред дефинише власт, а не опозиција", додала је Цвијановићева.

Извор: РТРС, СРНА