latinica  ћирилица
30/05/2017 |  08:16 | Аутор: РТРС

Ким Џонг Ун: Спремамо већи поклон за Јенкије

Сјеверна Кореја саопштила да је њена посљедња проба балистичке ракете била успјешна и да је њен циљ био тестирање новог система за прецизно навођење.

Севернокорејски лидер Ким Џонг-ун надгледао је ракетну пробу "прецизно вођене балистичке ракете способне за ултрапрецизан удар", сапштила је сјевернокорејска државна Корејска централна новинска агенција.

Он је наредио развој још моћнијег стратешког наоружања, преноси Ројтерс.

Како се наводи у саопштењу, балистичка ракета одлетјела је према истоку и погодила планирану циљну тачку уз одступање од неколико метара, пренио је Јонхап.

Ројтерс наводи да је Сјеверна Кореја испалила у понедјељак најмање једну балистичку ракету кратког домета која је пала у море код њене источне обале, у посљедњој у убрзаној серији ракетних проба којима пркоси притисцима из свијета и пријетњама новим санкцијама.

Истовремено, сјевернокорејски лидер најавио је да ће та изолована држава развити још моћније оружје у више фаза. Како је пренијела сјевернокорејска државна Корејска централна новинска агенција (КЦНА) та одлука је у складу са "распоредом одбране" од САД, преноси Ројтерс.

"Он је изразио увјерење да ће направити већи корак напред, како би послао већи поклон пакет 'Јенкијима', као одмазду због америчких провокација", пренијела је КЦНА речи Ким Џонг-уна.

Извор: Танјуг