latinica  ћирилица
30/05/2017 |  10:57 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

Вучић: Влада очувала државне и националне интересе на Космету

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је Влада Србије током мандата успјела да очува државне и националне интересе на Косову и Метохији и да је рационалном и разумном политиком омогућила развој земље.
Александар Вучић - Фото: Screenshot/YouTube
Александар ВучићФото: Screenshot/YouTube

Вучић је, на посљедњој конференцији за новинаре коју је одржао као премијер, рекао да дугује захвалност грађанима Србије што су без обзира на тешко насљеђе и катастрофалне поплаве које су задесиле земљу 2014. године, пружили подршку Влади, што за резултат има одличан раст индустријске производње и смањење укупног јавног дуга.

"Радио сам најбоље за Србију. Можда се то неком није свидело. Због тога сам поносан и никог се не стидим. Захвалан сам свим министрима који су показали велику енергију и активизам", каже Вучић.

Он је истакао да будућој Влади Србије оставља "добру касу" и нагласио да вјерује да ће и наредни сазив наставити дисциплиновано и предано да гради земљу уз улагања у намјенску индустрију, војску, полицију, али и културу и образовање.

Вучић је рекао да је увјерен да ће стратешки циљ Србије и у будућности остати ЕУ, уз очување добрих веза са Кином, Русијом, али и САД.

Он је истакао да је његова порука онима који долазе након њега да вјерују у себе и у Србију.

"Вјерујем да ће Србија бити добро мјесто за живот", поручио је Вучић.

НОВА ВЛАДА СРБИЈЕ БИЋЕ ПОЗНАТА ДО 20. ЈУНА

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће грађанима Србије имена новог премијера и чланова нове Владе Србије бити позната до 20. јуна.
Вучић је на посљедњој конференцији за новинаре у својству премијера рекао да ће на његовој инаугурацији, коју је најавио за 23. јун, моћи да прими цијелу Владу.

Говорећи о томе ко ће бити нови премијер Србије, Вучић је поновио да одлуку још није донио и да постоје три опције.

Једна од опција је, каже он, да то буде неко из Српске напредне странке чији је предсједник, друга је да то буде Ивица Дачић, предсједник Социјалистичке партије Србије, а трећа опција да се одлучи за нестраначку личност.

"Нисам одлучио, иначе бих вам рекао. Ићи ћемо у Скупштину Србије између 12. и 18. јуна", рекао је Вучић.

Он је додао да Србији предстоји промјена Устава и да ће на томе радити као предсједник Србије, у случају да постоји друштвени консензус свих, а никако "против воље народа".

"Промена Устава је питање где и како видите Србију у наредних 20 до 30 године, а не где видите себе у наредне две или три године. Ако може, промена Устава ће да се ради уз друштвени консензус, али неће бити рађена против народне воље", нагласио је Вучић.

Извор: СРНА