latinica  ћирилица
30/05/2017 |  14:01 ⇒ 14:04 | Аутор: РТРС

Турнир пријатељства од 6. до 11. јуна у етно селу Станишић

Четврти по реду Турнир пријатељства, који окупља најбоље фудбалске екипе из региона, биће одржан од 6. до 11. јуна на теренима етно села "Станишићи".
Турнир пријатељства (фото: ПР тим Турнира пријатељства) -
Турнир пријатељства (фото: ПР тим Турнира пријатељства)

Турнир пријатељства је настао са идејом да на једном месту окупи најталентованије младе играче из целог региона, а са циљем да им омогући да се међусобно друже, да се такмиче и провјере гдје се налазе у односу на конкуренцију.

И као такав јединствен је у региону.

Као и претходне године, на Турниру пријатељства ће учествовати 16 екипа састављених од играча до 16 година (играчи рођени 2001. године и млађи). Тимови ће бити подијељени у 4 групе:

А група: Црвена звезда, РНК Сплит, Олимпија Лјубљана, Борац Бања Лука

Б група: Партизан, Ријека, Слобода Тузла, Будућност Подгорица

Ц група: Динамо Загреб, ОФК Београд, Жељезничар, Спартак Суботица

Д група: Војводина, Осијек, Сарајево, Вардар

Минулих година, посебну димензију Турниру пријатељства дали су легендарни фудбалски асови који су се дружили са учесницима и подржали читаву идеју. Међу њима су били: Дејан Савићевић, Предраг Мијатовић, Момчило Моца Вукотић, Иван Гудељ, Горан Буњевчевић, Хусреф Мусемић, Радмило Михајловић, Срећко Катанец, Саво Милошевић, Митар Мркела, Бранко Брновић, Маријан Влак, Рефик Шабанаџовић, Владимир Петровић Пижон, Иван Томић, Илија Петковић и многи други.

И ове године, организатори обећавају, да ће се наставити са том праксом и да ће учесници турнира имати прилику да упознају асове који су писали историју фудбала у региону.