latinica  ћирилица
30/05/2017 |  15:53 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Бурно у СО Братунац, прекинута сједница (ВИДЕО)

Сједница Скупштине општине Братунац прекинута је данас због, како је истакнуто, недисциплине и непостојања услова за рад. С друге стране опозиција коју предводи СНСД, тврди да је сједница прекинута јер тренутна власт више нема већину.
СО Братунац - Фото: РТРС
СО БратунацФото: РТРС

Бахатост, лакрдија, изношење прљавог веша и најаве кривичних пријава - у најкраћем данас су обиљежили рад СО Братунац. Из СНСД-а оптужују братуначки ДНС да је издао српске интересе, јер је у коалицији са СДА.

- ДНС, који нас је нарочито разочарао, СНС и начелник су све учинили да не направе већину, већ су СДА дали да формира већину. ДНС је коалициони партнер који нас је издао - тврди Славица Јовановић, СНСД.

Истом мјером одговарају и из ДНС-а. Оптужују Јовановићеву да је директно радила у корист СДС-овог канддата за начелника општине Братунац, на претходним локалним изборима.

- Ми смо имали коалициони споразум са СНСД-ом 15 дана пред изборе, али је предсједница Јовановићева радила у корист СДС-а и начелника - тврди Борис Трнинић из ДНС-а.

Прије прекида сједнице, одборници већине коју чине ДНС, СДА, СНС, НДП и један одборник СДС-а, донијели су закључак о покретању кривичне пријаве против предсједнице ОО СНСД-а Славице Јовановић и предсједнице Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса Обренке Слијепчевић, јер су, како је истакнуто, злоупотријебиле службени положај.

Сматрају их одговорним за нарушавање међуљудских односа у локалној скупштини. Из опозиције одговрајау да је то потез очајника и најављују нове пријаве надлежним органима.