latinica  ћирилица
30/05/2017 |  16:10 ⇒ 16:43 | Аутор: РТРС

Требиње: Реализација инфраструктурних пројеката у пуном замаху

У Требињу је завршена реконструкција главне улице, санација асфалта на критичним споредним путевима и новоурађеном кружном току код Ватрогасног дома, а ускоро ће почети и реализација нових инфраструктурних пројеката који ће бити на добробит града.
Требиње - Фото: СРНА
ТребињеФото: СРНА

Радови су завршени у рекорном времену, јер је на терену свакодневно било ангажовано више од 100 људи из десетак предузећа, као и неопходна механизација.

Пројекат реконструкције главне улице заједнички су финасирали Град Требиње и Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" са око 350.000 КМ.

Завршетком радова санирана су улегнућа и пукотине на овој дионици, а урађен је и систем техничке воде са изводима за околне улице и насеља, те други неопходни инфраструктурни послови.

Из Градске управе најављују да ће почети реализација нових инфраструктурних пројеката и додају да ће, између осталог, све зелене површине ове године натапати новим системом наводњавања, који ће бити најмодернији на овим просторима.

Грађани Требиња истичу да је град постао право градилише, да се ради на његовом уређењу, што им пуно значи, јер између осталог, више неће морати возилима да "скачу" по рупама у главној улици.

Они сматрају да су градњом кружног тока значајно смањене гужве на веома прометној раскрсници у граду.

Да је Требиње град који има развојну перспективу показала је и недавна Инвестициона конференција на којој су страни инвеститори исказали заинтересованост за градњу фабрика, те многобројне понуђене пројекте из туризма, пољопривреде и других области.

Наредних дана слиједе конкретни разговори представника Градске управе и инвеститора.

Извор: Срна