latinica  ћирилица
30/05/2017 |  16:21 ⇒ 16:46 | Аутор: РТРС

Крајишник - "Сарајевоинвест" не загађује околину

Момчило Крајишник, власник "Сарајевоинвеста", погона за импрегнацију дрвених стубова на Палама, изјавио је да је измишљена оптужба да ова фирма загађује околину, истичући да би се у таквом случају и сам побунио и да никада не би дозволио да трује своју породицу и народ око себе.
Момчило Крајишник - Фото: РТРС
Момчило КрајишникФото: РТРС

Он сматра да је инсцениран данашњи протест групе грађана испред општине Пале, који се противе хемијској импрегнацији дрвених стубова у овој локалној заједници.

"Група људи манипулише осјећањима грађана. Неистинита је тврдња да наша зелена импрегранција шири неугодан мирис и да је штетна по околину", истакао је Крајишник.

Он је нагласио да за своју тврдњу има доказе, односно мишљења Технолошког факултета Универзитета у Сарајеву, доказ из Окружног суда у Источном Сарајеву, подршку Уставог суда Републике Српске, као и два мишљења Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске, те стручња мишљења института Унис и "Мастер института".

"Не постоји ни један доказ, осим измишљене оптужбе да хоћемо да трујемо народ. Не замјерам изманипулисаном народу и кад бих лично чуо да неко жели да постави погон који је штетан за околину и шири неугодан мирис, први бих се побунио против тога", рекао је Крајишник.

Крајишник је поручио свима који шире неистину о штетности и неугодном мирису зелене импрегнације да никада не би тровао своју породицу.

"Зар бих дозволио инсталирање таквог објекта да трујем народ око себе и своју породицу? Због економског лобија и политичких структура који дјелују против нас, фирма `Сарајевоинвест` трпи велику штету, јер наше стубове - полупроизвод шаљемо у Ћићевац да би их продавали `Електродистрибуцији` у Републици Српској", рекао је Крајишник.

Он је додао да је веома разочаран због нечасне хајке која се води против фирме "Сарајевоинвест" која запошљава више од 20 људи.

Грађанска иницијатива "За чисте Пале" данас је испред зграде општине организовала мирне протесте са којих су поручили да неће дозволити фирми "Сарајевоинвест" да врши хемијску импрегнацију дрвених стубова.

Извор: Срна