latinica  ћирилица
30/05/2017 |  16:40 | Аутор: РТРС

Бањалука: Сандић обишао радове на модернизацији Булевара у насељу Борик

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве у бањалучкој градској управи Славиша Сандић посјетио је данас мјесто извођења радова на модернизацији Булевара Живојина Мишића у насељу Борик, који се обављају у оквиру инвестиционог одржавања саобраћајница.
Бањалука - Фото: Screenshot
БањалукаФото: Screenshot

"У току је дизање старог слоја асфалта, нивелисање терена и по потреби нивелисање шахтова, те апелујем да сви возачи имају стрпљења и разумијевања због отежаног одвијања саобраћаја током радова", рекао је Сандић новинарима.

Он очекује да ова саобраћајница буде готова до краја седмице, те изразио наду да ће се са извођачем радова договорити да асфалт буде постављен у недјељу, када је најмања фреквенција саобраћаја.

Осим ове саобраћајнице, дода је он, у оквиру инвестиционог одржавања, биће обновљен коловоз у дијеловима улица Ђеде Кецмановића, Српских устаника, Тешана Подруговића, Понирске, те Анке Дракулић, Браће Подгорника, Српских рудара, Ранка Шипке и Јовице Савиновића.

"Извођач радова је предузеће `Козарапутеви`, а укупна вриједност уговорених радова је 526.447 КМ", рекао је Сандић.

Говорећи о започетим радовима који се обављају у оквиру инвестиционог одржавања "Зеленог моста" у насељу Обилићево, Сандић је истакао да су, након што је откривена конструкција, утврђена знатна оштећења моста.

"Препорука Института за урбанизам, грађевинарство и екологију јесте да се моторни саобраћај на `Зеленом мосту` потпуно забрани. Међутим, наша је процјена да би то изазвало огромне саобраћајне гужве и радимо на проналажењу рјешења да се изврше хитне интервенције по препорукама Института да би мост био у функцији што прије у онаквом капацитету каквом је био до сада", појаснио је Сандић.

Он је оцијенио да је нова ситуација наметнула обавезу да се обнова "Зеленог моста" узме као приоритет, евентуално већ наредне године, уколико се обезбиједе буџетска средства, да би се изградио мост у пуном профилу са двије саобраћајне траке и пјешачким стазама.

"Тиме би, у саобраћајном смислу, имало ефекта повезивање источног и западног транзита, а ријешили бисмо велика саобраћајна оптерећења", рекао је Сандић.

Извор: Срна