latinica  ћирилица
30/05/2017 |  20:25 ⇒ 31/05/2017 | 11:02 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Иницијатива опозиције- велики документ који не садржи ништа озбиљно (ВИДЕО)

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је вечерас за РТРС да је материјал који је опозиција припремила за сутрашњу посебну сједницу Народне скупштине "велики документ који не садржи ништа озбиљно".
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

- Послије тако великих и помпезних најава очекивали смо озбиљан документ о којем ћемо моћи да разговарамо. Међутим, показало се да је то било питање робовања величини документа, а сама суштина и не постоји у самом документу - рекао је Тегелтија.

Он је навео да су стручњаци дали осврт на поменути материјал и да се њихове оцјене могу свести на то да је документ неодговорно и неозбиљно сачињен, да је неконзистентан и непрецизан , те да су подаци нетачни а поређење неупоредиво.

Говорећи о макроекономским показатељима, Тегелтија је поновио да Српска биљежи раст БДП-а.

- БДП је у 2016. години већи за 2,9 одсто, а сигуран сам да ће у 2017. години расти преко три одсто - навео је министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, гостујући у Дневнику плус, Радио-телевизије Репеублике Српске.

Тегелтија је поручи да је Српска безбједносно, политички и финансијски стабилна.

- Република Српска неће дозволити да се сви проблеми, који се данас појављују и који постоје у Сарајеву са становишта безбједности и функционисања већине, на њу пренесу - рекао је Тегелтија.

Он је нагласио да ће Република Српска уредно измиривати све своје утврђене обавезе према корисницима буџета, наставити уредно да брине о свим социјалним категоријама, те да ће обезбиједити несметано инвестирање и кроз одређене видове задужења за инвестиционе пројекте и све оно што треба да подстакне привредни раст.