latinica  ћирилица
19/06/2017 |  12:53 ⇒ 16:39 | Аутор: РТРС

Савановић: РВИ ће средства за ортопедска помагала добијати од ресорног министарства

Ратни војни инвалиди Републике Српске добијаће новац за набавку ортопедских помагала у њиховој вриједности од ресорног министарства, умјесто посредством Фонда здравственог осигурања - како је то раније рађено, рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.
Протест инвалида - Фото: РТРС
Протест инвалидаФото: РТРС

Савановић је након састанка са ратним војним инвалидимана, данас у Бањалуци, гласио да ће ратни војни инвалиди добијати новац за набавку ортопедских помагала, као и да је циљ да та помагала буду што квалитетнија. Најавио је да ће Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Фонд здравственог осигурања Српске координисано радити како би што је могуће брже упутили у процедуру измјене чланова закона који ово дефинишу.

Директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Дејан Кустурић, рекао је да ће Фонд здравственог осигурања Републике Српске у наредних мјесец дана измијенити правилник о бањском лијечењу, како би она права која имају ратни војни инвалиди приоритетно била рјешавана.

"Захтјеви ратних војних инвалида су оправдани, али се неке ствари не могу рјешавати без динамике, рокова, спровођења измјена закона", додао је Кустурић.

 

У згради Фонда здравственог осигурања Српске у Бањалуци данас је одржан састанак министра Савановића, министра здравља и социјалне заштите Драгана Богданића и директора Фонда Дејана Кустурића са представницима ратних војних инвалида. Ратни војни инвалиди и ампутирци данас су испред зграде Фонда здравственог осигурања у Бањалуци вратили ортопедска и медицинска помагала, изражавајући незадовољство због процедура за набавку помагала и права на бањско лијечење.

Извор: СРНА