latinica  ћирилица
23/06/2017 |  12:22 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Обнова локалних путева у Власеници (ВИДЕО)

Радови на реконструкцији некатегорисаних локалних путева у Власеници почели су недавно, а ових дана настављени су пуном динамиком.
Власеница - реконструкција путева - Фото: РТРС
Власеница - реконструкција путеваФото: РТРС

У току су радови у мјесној заједници Доњи Залуковик, а ријеч је о знатно урушеној и пропалој путној инфраструктури, те ће се овим радовима повећати безбједност саобраћаја и олакшати рад великог броја пољопривредника који живе на овом подручју.

- Годинама смо имали те проблеме, годинама смо чекали. Уредили смо гробље, довели воду и струју, али нисмо имали пут - каже Млађо Пантић, из Неђељиште.

- Овдје смо били одсјечени од главних путева, нисмо могли прићи гробљу. За мјештане је ово од великог значаја - рекао је Перо Јурошевић, из засеока Митрићи.

Војин Алемпић, из засеока Рогосија, каже да већ деценијама нису имали квалитетан пут, иако им је то у више наврата обећавано, али до сада није било урађено.

Радове изводи Општина Власеница уз подршку Оружаних снага БиХ.

- Очекујемо да ћемо у овом мјесецу испјети да завршимо ову источну и сјеверну страну територије општине, а сљедећи мјесец смо планирали западну и јужну страну, тако да ћемо сва рурална насеља и регионалне путеве урадити у овој години - рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

До сада је укупно реконструисано око 18 километара некатегорисаних локалних путева, а радови ће бити настављени и на осталим подручјима општине.