latinica  ћирилица
23/06/2017 |  15:24 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

СМ усвојио Приједлог правилника о индустријској безбједности, упркос захтјеву Владе Српске

Савјет министара БиХ усвојио је Приједлог правилника о индустријској безбједности, потврдила је Срни руководилац Службе за информисање Савјета министара БиХ Мирјана Мицевска.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

- То је прошло - кратко је одговорила Мицевска на питање Срне да ли је јуче Савјет министара расправљао о Приједлогу правилника о индустријској безбједности.

У саопштењу са јучерашње сједнице Савјета министара није наведено да је разматран овај приједлог правилника, нити да је усвојен.

Влада Републике Српске затражила је од Савјета министара БиХ да повуче са дневног реда Приједлог правилника о индустријској безбједности до усаглашавања ставова свих релевантних институција у БиХ.

Влада Српске сматра да се подзаконским актом не могу прописивати надлежности државног безбједносног органа и тражи од Министарства безбједности БиХ да Приједлог правилника о индустријској безбједности усклади са Законом о заштити тајних података, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске након јучерашње сједнице.

"Наведеним правилником, осим административних обавеза, правним лицима се намећу и нове финансијске обавезе, што представља додатно оптерећење пословања правних лица", наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА