latinica  ћирилица
23/06/2017 |  19:09 ⇒ 21:36 | Аутор: РТРС

Додик: Јасно да се са Србијом гради стабилност и мир у региону

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је у Београду присуствовао свечаности инаугурације предсједника Србије Александра Вучића, рекао је да је данашњи дан велики дан за Србију и за све Србе.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Желим да честитам инаугурацију господину Вучићу. Србија на овај начин треба да обиљежава инаугурацију свог предсједника и ово је част за све Србе гдје год они живјели и част за Републику Српску, јер овај догађај доживљавамо као свој и желимо све најбоље Србији и њеним грађанима - рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да велики број званичника који присуствују инаугурацији потврђује да је Србија под вођством Вучића добила међународну пажњу и вратила своју регионалну снагу.

- Веома је јасно да са Србијом можете градити стабилност и мир у региону, те да Србија игра одлучујућу и кључну улогу. Зато су ту људи из великог броја земаља, представници политичког и јавног живота - рекао је Додик.

Предсједник Српске је навео да ће се на маргинама свечаности срести са многим званичницима из региона и свијета, те да је са неким већ разговарао.

Додик је изјавио је да је Србија несумњиво најважнија земља у региону, те да очекује да ће са њеним предсједником Вучићем подићи сарадњу на још већи ниво.

- Са Владом Србије и премијером Вучићем реализовали смо много пројеката, а са предсједником Вучићем желимо да подигнемо ту сарадњу на још већи ниво и да обезбиједимо и у политичком смислу што је могуће боље односе у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама - рекао је он.

Додик је рекао да је као предсједник морао да прекине негативну нит усмјерену на разградњу Републику Српску.

- Морао сам да учиним комбинације разних дипломатских, али и оштрих мјера које су се супротстављале неким политикама и да зауставим деградацију Републике Српске. Као предсједник, морао сам то да носим на својим леђима - нагласио је Додик.