latinica  ћирилица
23/06/2017 |  19:19 | Аутор: РТРС

Брнабић: Србија центар средње и југоисточне Европе

Мандатар за састав нове владе Србије Ана Брнабић рекла је да се свечаном инаугурацијом предсједника Србије Александра Вучића, којој присуствују гости из цијелог сивјета, Србија отвара и етаблира као центар средње и југоисточне Европе.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева је истакла да је овај догађај показатељ нове енергије у региону, те да је дипломатски и економски важан за Србију.

- То је одлично и видим само велике плусеве за Србију - рекла је Брнабићева за РТС у Палати "Србија" гдје је у току свечаност поводом инаугурације предсједника Србије.

Она је навела да од билатералних сусрета очекује конкретне договоре и реализацију различитих пројеката.

Напомињући да се у претходна два дана састала са бројним званичницима из Европе, Кине, Уједињених Арапских Емирата, Африке, Канаде, Брнабићева је рекла да су Емирати заинтересовани за некретнине и пољопривреду, Канада за рударство, Кина за пољопривреду, енергетику, туризам, грађевину, филмску индустрију, земље ЕУ за регионалну сарадњу.

- Сви предсједници земаља региона су овдје. То је најбољи начин за разговоре о регионалној сарадњи и стабилности. Србија у овом тренутку има најбољу ситуацију на макроекономском и финансијском плану и стабилна је - нагласила је Брнабићева.

Извор: СРНА