latinica  ћирилица
28/06/2017 |  13:01 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

Одата почаст страдалим борцима из Прибња

Служењем парастоса и полагањем цвијећа на мјесном спомен-обиљежју Блатине-Прибањ, на Палама је данас одата почаст за 14 српских бораца погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.
Пале- помен борцима из Прибња - Фото: СРНА
Пале- помен борцима из ПрибњаФото: СРНА

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина рекао је да је помен организован у оквиру обиљежавања Видовдана и календара за обиљежавање значајних датума и догађаја у Републици Српској.

- Видовдан је судбоносно кроз историју везан за српски народ који има богату историју на овим просторима још од Косовског боја 1389. године до данас. То је један отпор снаге, побједе и јединства за опстанак и очување народа - истакао је Парађина.

Он је поручио да је Република Српска највреднија тековина одбрамбено-одаџбинског рата која се налази на великим искушењима, како политичким, безбједносним, тако и економским и социјалним.

- Жеља нам је да обезбиједимо јединство и слогу српског народа када је ријеч о националним и стратешким питањима . рекао је Парађина.

Према његовим ријечима, потребно је прекинути свађе и рјешавати животна питања да би се омогућио квалитетнији живот грађана у свим друштвеним сферама.

Парађина је нагласио да нема ничег часнијег и пречег него да се поштују дјела предака.

- Битно је да пренесемо садашњим и будућим генерацијама да се те вриједности његују и чувају - истакао је Парађина.

Данашњем догађају присуствовали су представници Српске православне цркве, Борачке организације Пале, ратни команданти, породице погинулих бораца, представници општине Пале.

Извор: СРНА