latinica  ћирилица
28/06/2017 |  18:50 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Како су српска браћа Шобот постали успјешни привредници у Канади? (ФОТО/ВИДЕО)

Посљедњег дана службене посјете Канади, премијерка Српске Жељка Цвијановић посјетила је Компанију "Шоботек" у Хамилтону.
Жељка Цвијановић у посјети фирми Шоботек у Хамилтону - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у посјети фирми Шоботек у ХамилтонуФото: РТРС

Власници компаније, Чедо и Владо Шобот су међу успјешнијим привредницима у Хамилтону. Разговарано је о могућој економској сарадњи и инвестирању у Републику Српску.

Премијерка Цвијановић у посјети фирми "Шоботек"

Посљедњи дан посјете Канади премијерке Цвијановић била је прилика да се предсједница Владе Српске у обиласку компаније Шоботек упозна са радом компаније и да са српским привредницима разговара о евентулној економској сарадњи.

Власници комапније Чедо и Владо Шобот упознали су премијерку Цвијановић са свим производим капацитетима ове комапнијен која је захваљујући капиталним инвестицијама лидер на пољу дизајна, производње и постављања архитектонских зидних панела.

Премијерка Цвијановић у посјети фирми "Шоботек"

Компанија Шоботек запошљава више од три стотине радника, а многи од њих су српског поријекла. Као лидер у својој области компанија Соботек успјешно шири свој прозиводни погон ван сјеверноамеричког континента, послује и у Беогарду, а након разговара са премијерком Цвијановић најављена је могућност пословања и инвестирања на територији Републике Српске.

Премијерка Цвијановић у посјети фирми "Шоботек"

У оквиру службене посјете Канади, премијерка Српске разговарала је у Торонту са министарком за држављанство и имиграцију Владе канадске провинције Онтарио, Лауром Албанезе. Цвијановићева је разговарала и са утицајним привредицима, а домаћин овог сусрета била је угледна привредница српског поријекла, Ребека Мекдоналд.