latinica  ћирилица
29/06/2017 |  18:19 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Скандалозно - Недељка Митровића, оца погинулог борца, Мектић назвао нарикачом! (ФОТО/ВИДЕО)

Министар безбједности БиХ Драган Мектић поново напада институције Српске: предсједника Републике, Јавни телевизијски сервис, чак и представнике организација породица страдалих у рату. Недељка Митровића, који је у рату изгубио сина, назива нарикачом Милорада Додика.
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

Одликовао ме Радован Караџић лично, одговор је предсједника Српске на оптужбе Драгана Мектића да је ратни дезертер. Поручује да је Народна скупштина у рату одлучила гдје ће, као посланик, да буде најкориснији за Српску.

- Одликован сам као посланик у то вријеме. Мој ратни распоред је био на аеродрому у Бањалуци, гдје сам био командир чете војне полиције. Средином рата НСРС, гдје сам био у мањини, донијела је одлуку да сви посланици од тог тренутка са ратним распоредом, бораве у Народној скупштини - додао је Додик.

Милорад  Додик

Познато је свима и да је током рата фирма коју сам имао исплаћивала плату за 42 радника који су учествовали у рату, каже Додик, и то знају сви на подручју општине Лакташи. 

Мектић данас поручује да са оптужбама неће стати.

- Још једном нека ме Милорад Додик прозове издајником, одмах ћу сутрадан организовати конференцију за штампу и сваки ћу пут на конференцију донијети папир о његовом шверцу током рата који је радио. А имам папира, хвала Богу, колико хоћете - додао је Мектић.

Драган Мектић

Мектић се поново дотакао приче о становима у Додиковом власништву, у Београду. Предсједника Српске пита како је могуће да већ 10 година та иста два стана "продаје" више пута – прво да би купио пословни простор, затим да би кћерки ријешио стамбено питање и на крају да би купио вилу.

- Немам намјеру да се бавим тиме. Ко има намјеру нека испитује шта жели, сва документација стоји на увиду. Према томе нема потребе да објашњавам нешто што сам већ објаснио и показао. А када сте продали станове? Уговори постоје, станови су продати прошле године. Нема ништа ново у том погледу - изјавио је Додик.

Врхунац излагања Мектић је достигао назвавши све припаднике политичке елите лоповима, а онда је почео да се обрачунава са предсједницима организација проистеклих из прошлог рата.

- Митровић не треба да прича ништа. Он је на буџету, на плати и он је као она нарикача у Србији – кад неко умре, онда да не би они плакали, плате нарикачу, е тако и њега добро платили и он нариче и нариче и нариче - истакао је Мектић.

Син Недељка Митровића и данас се води као нестао, а када га је отац посљедњи пут видио, имао је само 20 година. Митровић каже да ће тужити Мектића.

- Ово је дубока увреда, а клевета ће добити судски епилог - нагласио је Мектић.

Током обимног излагања, Мектић се поново дотакао РТРС-а. Оптужио је телевизију да током бомбардовања Србије 1999. године, а на захтјев Милорада Додика, није емитовала ниједан прилог о томе. Архивска грађа ипак показује другачије.

Мектић је и данас позивао грађане на протесте, али, каже, не на насиље. 

Због мањка обавеза у Сарајеву, изгледа, прес конференција министра бх. безбједности, грађани ће се још нагледати.