latinica  ћирилица
09/07/2017 |  13:50 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Крчмар: Ко проговори у СДС-у буде искључен

Посланик СДС-а у парламенту БиХ Ђорђо Крчмар рекао је да у СДС-у ко проговори буде искључен из те странке.
Ђорђо Крчмар -
Ђорђо Крчмар

"Погледајте проблем СНСД-а у Прњавору, гдје је Драго Калабић незадовољан, али /лидер те партије/ Милорад Додик није посезао да га искључи из странке, него је сјео са њим у неколико наврата и покушава да ријеши проблем. У СДС-у ко проговори се искључује", истакао је Крчмар.

Коментаришући да у Предсједништву СДС нема Мирка Шаровића, Драгана Мектића, Младена Босића, Огњена Тадића и Борислава Бојића, Крчмар је за портал "Вијести" навео да је неко дошао у позицију да "то може тако да слаже" и да је очито почела борба за позиције 2018. године, што ће дубоко коштати СДС на наредним изборима.

Он је истакао да ће тражити да потпредсједници странке не буду на листама 2018. године, јер ће се тако видјети да ли је борба за те функције била ради вођења политике странке или да се дође на листе.

Крчмар је рекао да је читао писма која је Огњен Тадић у посљедње вријеме писао и да не види ништа лоше у томе, јер је Тадић човјек који је дуго у политици, који је био три пута кандидат за предсједника Српске, кога је СДС уважавао и дао му такве позиције.

"Не можете преко ноћи да кажете да такав човјек нема право да нешто напише и да нема право да води рачуна о интересима СДС-а. То његово писмо је дочекано на нож, али најбољи показатељ ће бити 2018. година, када буду избори, када се изађе лицем у лице пред народ, који даје најбољу оцјену да ли сте за нешто или нисте", закључио је Крчмар.

Он је рекао да лидер ове странке Вукота Говедарица жели са њим да се обрачуна деградацијом и настојањем да га елиминише из било каквих органа странке у Градишци.

"Због тога сам почео да сумњам у његово искуство. Можете имати добре намјере, али слабо политичко искуство и знање у политици", нагласио је Крчмар.

Извор: СРНА