latinica  ћирилица
09/07/2017 |  15:41 ⇒ 16:21 | Аутор: РТРС

"Подржаћемо смјену Савјета министара"

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас на Јахорини да ће посланици ове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ подржати смјену Савјета министара БиХ.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик - Фото: РТРС
Предсједник Републике Српске Милорад ДодикФото: РТРС

"Овај сазив не може дочекати крај мандата", рекао је Додик новинарима и изразио увјерење да ће Савјет министара БиХ ускоро бити разријешен.

Он је подсјетио да је 17 посланика опозиције у Представничком дому потписало захтјев за сазивање хитне сједнице парламента на којој би био разматран извјештај о раду Савјета министара БиХ у прошлој години, који је добио негативно мишљење више парламентарних комисија.

Додик је увјерен да је повећање броја запослених у институцијама БиХ сигуран знак да је власт на нивоу БиХ пропала.

"Тамо нема неке већине, осим ако се не окупе око неког личног разлога и због нечега личног", рекао је Додик.

Он је навео да је пукла коалиција између СББ-а и СДА, те да су ХДЗ и СДА у веома лошим односима, за које је увјерен да ће додатно бити погоршани због Изборног закона.

"Што се тиче ових из Савеза за промјене, они више никога не представљају, осим сами себе, и у том погледу вјероватно сами чине да се још неко запосли, убаци и тиме оптерети укупна потрошња БиХ. Заједничке институције не користе никоме, осим тим људима", додао је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД је раније покушао да заустави запошљавање, али је оно поново отворено.

"Тамо су превисоке плате, посланик у Представничком дому има дупло већу плату него ја као предсједник Републике", навео је Додик, истичући да је потрошња на нивоу БиХ потпуно неиздржива, због чега је крајње вријеме да се уради нешто по том питању.

Извор: Срна