latinica  ћирилица
09/07/2017 |  16:28 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Додик и Човић у сриједу у Мостару

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће у сриједу, 12. јула, у Мостару разговарати са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем.
Милорад Додик и Драган Човић (архив) - Фото: РТРС
Милорад Додик и Драган Човић (архив)Фото: РТРС

Додик је подсјетио да је са Човићем прије мјесец дана у Бањалуци договорио да ХДЗ не гласа за питања за која СНСД каже да су против интереса Републике Српске, те да би на састанку у Мостару требало да буде договорено који ће људи ово координисати.

"Базична је прича да СНСД и ХДЗ дуго година сарађују и да разумију глобалне политике", рекао је Додик новинарима на Јахорини.

Он је додао да СНСД жели да ту сарадњу подигне на највиши могући ниво, што подразумијева и договор о заједничком наступу приликом сљедећих избора.

Додик је рекао да ће СНСД подржати изборни закон који третира промјену начина избора чланова Предсједништва БиХ и Дома народа у Федерацији БиХ ако дође у парламентарну расправу.

Човић је најавио интензивирање састанака са страначким лидерима, оцијенивши да је потребно да се наредни период максимално искористи за изналажење рјешења за одређена питања.