latinica  ћирилица
17/07/2017 |  13:30 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Михаиловић Мектићу - Или се јавно извините или објавите доказе

Отворено писмо "министру безбједности".
Синиша Михаиловић - Фото: РТРС
Синиша МихаиловићФото: РТРС

Поштовани господине Мектићу,

Ваше селективно памћење  намјерно или не, потпуно је неважно, вријеђа здрав разум свакога чије сјећање допире бар 18 мјесеци уназад. Наиме, тада сте тврдили да је савјетник Младена Босића, Небојша Вукановић, састајући се са Гораном Суваром радио новинарско-истраживачки посао, иако му је уручио 50 хиљада евра, заједно са још једним високопозиционираним чланом СДС-а Бојом Гашановићем. Уручивање новца је снимљено и објављено.

Данас тврдите да сам ја давао новац Горану Сувари. Без иједног доказа, осим ријечи човјека који је најближе сарађивао са Гораном Суваром и то управо на "послу" са СДС-ом у који је врло активно био укључен и Ваш тадашњи шеф партије Младен Босић. Иако су тада постојали докази, Ви се нисте запитали одкуд новац Небојши Вукановићу, како су га он и Бојо Гашановић пренијели преко границе и зашто је урађен баш договор о дискредитацији једног човјека, о чему сте на прес конференцији окренули тезе.

Позивам Вас да се јавно извините или да објавите доказе о томе што сте тврдили, јер ће те свакако то морати да учините на суду, будући да овакво јавно обраћање и помињање мог имена, без доказа, а напомињем да у животу нисам видио толики новац, доживљавам као обиљежавање једног новинара код свих оних који мисле као Ви и стављањем мете на чело. Напомињем да смо у протеклих двије године, као никада до сада, примили огроман број пријетњи, помињања породице и слично. И ја и новинари РТРС-а, што смо уредно пријављивали МУП-у Републике Српске.

Лично мислим да сте обична будалетина, опростите на изразу, потпуно недостојна мјеста на којем сједите и то нам, на жалост, доказујете сваки дан.

Главни уредник инфомративног програма Радио-телевизије Републике Српске Синиша Михаиловић