latinica  ћирилица
18/07/2017 |  09:11 | Аутор: РТРС

Москва подржава дијалог, чека потез Вашингтона

Русија подржава обнову стратешког дијалога са САД и чека потез Вашингтона, саопштено је данас из руског Министарства спољних послова.

Саопштење је објављено послије састанка замјеника шефа руске дипломатије Сергеја Рјабкова и америчког државног подсекретара Томаса Шенона у Вашингтону.

"Они су дотакли нека значајна питања у вези са стратешком стабилношћу. Поново смо указали својим америчким партнерима на чињеницу да Русија подржава наставак регуларног дијалога о овом питању, који је прекинуло претходно америчко руководство. Сада је Вашингтон на потезу", наводи се у саопштењу.

Министарство је напоменуло да Москва задржава право да предузме контрамјере уколико САД не ријеше питање руске дипломатске имовине коју је Вашингтон заплијенио крајем прошле године, пренио је Спутњик.

"Руска страна је нагласила да, уколико Вашингтон не уклони ову и остале препреке, укључујући наставак опструкције активности наше дипломатске мисије, ми задржавамо право да узвратимо на основу принципа реципроцитета", закључује се у саопштењу.

Извор: СРНА