latinica  ћирилица
19/07/2017 |  12:39 | Аутор: РТРС

"Интензивира се градња инфраструктурних и других објеката"

Начелник сребреничке општине Младен Грујичић изјавио је Срни да је, након обиљежавања годишњица српског и бошњачког страдања у првој половини јула, у овој општини интензивирана изградња и реконструкција инфраструктурних и других објеката, те реализација програма утрошка три милиона евра средстава које је Сребреници поклонила Влада Србије.
Младен Грујичић - Фото: СРНА
Младен ГрујичићФото: СРНА

Он је истакао да се средствима Србије, која су поклоњена прије скоро двије године, гради зграда обданишта, што ће коштати око 805.000 евра.

"Радови се изводе планираном динамиком, а рок за њихов завршетак је крај септембра", појашњава Грујичић.

Према његовим ријечима, ријешено је питање надлежности за издавање грађевинске дозволе за реконструкцију главне саобраћајнице кроз Сребреницу, јер је она дио регионалног пута и није у надлежности општине, али ће ускоро почети њена реконструкција у вриједности од око 690.000 евра.

Грујичић истиче да је у оквиру реализације програма изградње инфраструктурних објеката, средствима Владе Србије реконструисано више локалних путева, асфалтирани су путеви за Бујаковиће и Ћосиће, а припремају се трасе за асфалтирање још неколико путева до сребреничких села.

Он каже да је завршена реконструкција старе школе у Скеланима, у којој је планирано покретање рада једног конфекцијског производног погона и отварање нових радних мјеста.

Говорећи о утрошку средстава добијених од Србије, Грујичић наводи да је расписан јавни позив за избор извођача радова за изградњу и реконструкцију једног километра тротоара у Скеланима, те изградњу тротоара од приградског насеља Солоћуша до Сребренице, а радови ће ускоро почети.

"Почели су радови на регулисању 400 метара корита рјечице Крижевице, од границе са општином Братунац, па узводно према Сребреници, кроз насеље Жути мост, које су погодиле четири поплаве од 2011. године", појашњава Грујичић и напомиње да овај пројекат реализује Влада Републике Српске у оквиру програма "Хитне мјере заштите од поплава", који финансијски подржава Свјетска банка.

Грујичић је најавио да ће ускоро бити обављена поправка лифтова у седам стамбених зграда који нису у функцији од почетка прошлог рата, те почетак реконструкције спортских игралишта која користе млади и школе у Сребреници.

Он каже да ових дана треба да буде изабран извођач радова који ће извршити замјену крова и постављање нове фасаде на згради овдашњег Средњошколског центра.

Извор: СРНА