latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:04 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Стечени услови за деблокаду рачуна Болнице у Добоју (ВИДЕО)

Уплатом кредита на рачун града Добоја стекли су се услови да се измире дуговања за воду градске Болнице, изјавио је в.д. директора Милорад Живковић.
Милорад Живковић - Фото: РТРС
Милорад ЖивковићФото: РТРС

Добојској Болници "Свети апостол Лука" 12. јула блокиран је рачун због потраживања градског "Водовода" у износу од 380.000 КМ.

Измирење дуговања преузео је град Добој, а Скупштина града је донијела одлуку о томе, али због недостатка новца ту обавезу нису могли испоштовати док не добију кредит, што је Болницу довело у незавидан положај.

"Имам информацију да је на рачун града Добоја уплаћен новац од кредита и сад им је каса пуна за шест милиона и према мојим информацијама не постоји више ниједан разлог да се не деблокира рачун болнице", рекао је Милорад Живковић, в.д. директора Болнице у Добоју.

"Мени је као човјеку засметало зашто је градска администрација преузела обавезе, а онда није нашла начин да те обавезе испуни. Ми смо само изгубили два мјесеца у тражењу рјешења, није морало доћи до овога", јасан је Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите Српске.

Опширније погледајте у прилогу.