latinica  ћирилица
20/07/2017 |  10:26 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Дјеца из Теслића отпутовала на љетовање у Бечиће (ВИДЕО)

Група од 43 дјеце отпутовала је јутрос из Теслића на љетовање у Бечиће у Црну Гору.
Дјеца из Теслића отпутовала на љетовање у Бечиће - Фото: РТРС
Дјеца из Теслића отпутовала на љетовање у БечићеФото: РТРС


Ове године бесплатно љетовање о оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" Министарство здравља и Фонд дјечије заштите обезбиједили су за око 2.000 малишана у 14 смјена.

Малишани из Теслића нестрпљиво су чекали аутобус . На пут у Бечиће кренули су пуни планова.

"Очекујем да ће ми бити лијепо на мору,да ћу се добро провести", каже радосно Јован.
 Миле каже да ће се много купати,шетати и лијепо забављати.
"Научићемо пливати, је ли ово први пут, била сам на мору али на овакав начин нисам", ркла је Валентина.

Ове године по други пут дјеца иду у Бечиће, а до сада су љетовали у Кумбору. Ријеч о јединственој прилици да се на овај начин социјализују и стекну нова пријатељства. Одабир дјеце урадио је Центар за социјални рад, а пројекат је помогла и општина Теслић.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић каже да је општинска управа урадила свој  лијепи дио обавезе, обезбиједила џепарац и неке ситне потрепштине, као и подршку у смисли васпитача.

"Обухваћене су категорије дјеце прије свега као што сам рекао са посебним потребама, дјеце из најугроженијих породица, дјеца која користе дјечији додатак, талентована дјеца", рекао је директор Центра за социјални рад Теслић, Ратко Маркочевић.

Ресорни министар каже да је ово један од највреднијих и најоправданијих пројеката за који је Влада до сада издвојила око 20 милиона марака. 

Министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић истиче да ове године иду дјеца из Бијељине, Теслића, Градишке, Милића и Гацка. То је 166 дјеце и родитеља који су у овој групи,а пројекат, има више група и ове године ће бити обухваћено укупно око 2.000 дјеце и родитеља.

У протеклих 17 година љетовање на јадранској обали обезбијеђено је за око 25.000 дјеце осјетљивих категорија из свих општина Српске.