latinica  ћирилица
20/07/2017 |  11:16 | Аутор: РТРС

Одложено суђење оптуженима за тероризам у Црној Гори

Суђење оптуженима за покушај тероризма пред Вишим судом у Подгорици поново је одгођено, а главни претрес биће настављен 6. септембра.
Привођење осумњичених (Фото: rtcg.me) -
Привођење осумњичених (Фото: rtcg.me)

Суђење је одгођено због новог захтјева адвоката одбране за изузеће главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића. Судија Сузана Мугоша прије тога дала је паузу на суђењу, након захтјева адвоката одбране да главни претрес буде одгођен док не добију одговор од Суда да ли су и по чијој наредби прислушкивани.

Адвокати су навели да, ако су прислушкивани, немају услова да пруже одбрану клијентима и професионално обаве адвокатску дужност. Захтјев за одгађање претреса подржао је и оптужени Милан Кнежевић. Он је рекао да очекује да му се каже када су против њега и његовог колеге Андрије Мандића одређене мјере тајног надзора и ко их је одредио. Кнежевић је рекао да је све оно што је објављено на сајту црногорског Тужилаштва посљедица прислушкивања.

Мандић је навео да су у транскриптима монтирани његови разговори, у којима су исјечени сви детаљи везани за корупцију и неморал.

Извор: Независне новине