latinica  ћирилица
20/07/2017 |  17:27 ⇒ 18:44 | Аутор: РТРС

Приједор- У јулу ватрогасци успјешно санирали 21 пожар (ВИДЕО)

Само у јулу ватрогасци из Приједора успјешно су санирали 21 пожар на отвореном. Горјело је и седам кућа, а на срећу жртава није било. Док су ватрогасне екипе свакодневно на терену, додатне муке задају им грађани који усљед непажње узрокују пожаре.
Ватрогасци - Фото: РТРС
ВатрогасциФото: РТРС

Већина Приједорчана мисли исто - за вријеме великих врућина није паметно палити отпад без надзора ватрогасаца.

Мјештанин села Бистрица, Велимир Паспаљ, каже да биљни отпад у свом домаћинству уз добру претходну припрему пали у прољеће.

Од почетка године ватрогасци су угасили 286 пожара, приликом којих су горјела и 33 стамбена и пословна објекта. У већини случајева горјеле су шуме, а узрок свему томе искључиво је људски фактор. Због свакодневних пожара упућују апел грађанима.

"Апелујем на становништво да у овом топлим данима не врше спаљивања јер је законом то забрањено. Међутим, на жалост увијек се догоди, ако баш морају да раде нека се јаве у ватрогасну јединицу, гдје ћемо ми са стручне стране и изаћи на мјеста и попратити паљење", поручио је Раденко Петрић, командир јединице за спасавање Територијалне ватрогасне јединице Приједор.

У случају паљења корова или биљног отпада грађанима су на располагању напртњаче, метланице и стручни савјети ватрогасаца. А ако узрокујете пожар или га само уочите одмах позовите ватрогасце на број 123 и полицију на број 122.