latinica  ћирилица
20/07/2017 |  17:39 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Теслић: Група од 43 дјеце отпутовала на љетовање у Бечиће (ВИДЕО)

Група од 43 дјеце отпутовала је јутрос из Теслића на љетовање у Бечиће у Црну Гору. Ове године бесплатно љетовање у оквир пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" Министарство здравља и Фонд дјечије заштите обезбиједили су за око 2.000 малишана у 14 смјена.
Љетовање   (Фото:Милена Ђорђевић/Н1) -
Љетовање (Фото:Милена Ђорђевић/Н1)

Малишани из Теслића нестрпљиво су чекали аутобус. На пут у Бечиће кренули су пуни планова.

Ове године по други пут дјеца иду у Бечиће, а до сада су љетовали у Кумбору. Ријеч о јединственој прилици да се на овај начин социјализују и стекну нова пријатељства. Одабир дјеце урадио је Центар за социјални рад, а пројекат је помогла и општина Теслић.

Милан Миличевић, начелник општине Теслић истакао је да општина има изузетно лијепу обавезу да малишанима обезбиједи џепарац и поједине потрепштине уа лијепо и пријатно љетовање.

Ресорни министар каже да је ово један од највриједнијих и најоправданијих пројеката за који је Влада до сада издвојила око 20 милиона марака.

"На љетовање смо ове године послали дјецу из Бијељине, Теслића, Градишке, Милића, Гацка. У питању је 166 дјеце и родитеља који су у овој групи. Пројекат има више група и ове године ће бити обухваћено укупно око 2.000 дјеце и родитеља", рекао је Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У протеклих 17 година љетовање на јадранској обали обезбијеђено је за око 25.000 дјеце осјетљивих категорија из свих општина Српске.