latinica  ћирилица
20/07/2017 |  18:03 ⇒ 21:30 | Аутор: РТРС

Стевандић: СДС преко РАК-а удара по РТРС, а не види реторику федералних медија (ВИДЕО)

БиХ иде у све дубљу кризу и, нажалост, за то су кривци политичари из Савеза за промјене који се понашају као да их је бирао Мехмед Османагић, а не да су добили повјерење народа Српске, рекао је потпредсједник НСРС Ненад Ствандић, гостујући у нашој емисији Печат.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Коментаришући такав принцип функционисања, Стевандић је истако да то неминовно води распаду тих партија, јер су постале први борбени ешалон против Српске.

- Када прије подне Милорада Додика напада Изетбеговић, исто поподне га напада Мектић, што говори о јасној синхронизацији - рекао је Стевандић.

Коментаришући нападе на РТРС, Стевандић је рекао да СДС преко свог кадра у РАК-у постаје ударана песница која ће "ударати" по РТРС-у док у исто вријеме тај "кадар" не види да су федерални медији ти који користе говор мржње, али због тога не подноси иницијативу за њихово кажњавање.

- Радио-телевизија Републике Српске има равноправан однос према свим политичким актерима и позива их у своје емисије. То што се они не одазивају, а звијезде су федералних медија говори о њиховом аутизму - навео је Стевандић.

Стевандић је рекао и да забрињава ћутање српских политичара у Сарајеву кад се говори о покушају наметања колективне кривице српском народу, што говори колико су им важне фотеље.