latinica  ћирилица
20/07/2017 |  19:46 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Сребреница-Братунац: Одржане Спортске игре младих

На теренима за мале спортове у Сребреници и Братунцу данас су одржане Спортске игре младих, које се одржавају у 34 града у БиХ, а побједници стичу право учешћа на финалном турниру у Сарајеву од 8. до 12. августа.
Сребреница / Братунац : Спортске игре младих - Фото: РТРС
Сребреница / Братунац : Спортске игре младихФото: РТРС

Начелник Сребренице Младен Грујичић, који је присуствовао отварању игара, рекао је да ће општина подржати све што је у интересу и што доприноси развоју и социјализацији младих.

Он је обећао да ће до наредне године бити реконструисана игралишта на којима се такмичења одржавају и да ће игре бити организоване на већем нивоу и квалитетније.

"Желимо да у свијет пошаљемо љепшу слику Сребренице, која гледа у будућност и пружа шансу свим младима, без обзира на националну припадност, да се друже, заједно играју, такмиче, и тако показујемо да се може живјети заједно на овом подручју", поручио је Грујичић.

У Сребреници су одржана такмичења у малом фудбалу за дјечаке и дјевојчице, и наступило је 105 учесника рођених 2002. и 2006. године, а одржан је и турнир у кошарци за дјевојчице који је окупио 60 учесника.

У Братунцу је одржано такмичење у одбојци на којем је наступило око 60 такмичара - екипе из Милића, Зворника, Братунца, Тузле, Сребренице и Љубовије.

Побједници турнира у ова три спорта у више старосних категорија пласирали су се на финално такмичење у Сарајеву гдје ће имати бесплатну храну, смјештај и превоз.

Екипе које побиједе на том турниру пласираће се на регионално такмичење које би требало да буде организовано у Сплиту за побједнике спортских игара из БиХ, Хрватске и Србије.

Удружење за спорт и рекреацију "Спортске игре младих БиХ" је организатор ових игара, чији су домаћини Сребреница и Братунац били шести пут.

Извор: СРНА