latinica  ћирилица
21/07/2017 |  09:09 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

Богдановић: Уговор је 27 милиона долара

Српски кошаркаш Богдан Богдановић рекао је да му се испунио сан одласком у НБА лигу и додао да је свјестан да у Америци креће све из почетка.

- Коначно ми се сан остварио и изузетно сам задовољан и уговором и начином на који су ме представили и екипи и тренерима - рекао је јуче Богдановић у Београду на окупљању репрезентације.

Богдановић је недавно потписао уговор са Сакраментом, а открио је и детаље уговора.

- Уговор је званично 27 милиона долара, не знам одакле друге информације. Нисам водио статистику да ли сам најплаћенији. Али, знају и они тамо да ја нисам баш прави руки од 18-19 година без искуства. Сматрам да имам огромно искуство које може тамо много да ми помогне - рекао је досадашњи кошаркаш Фенербахчеа.

Бивши кошаркаш Партизана је рекао да су му генерални менаџер Сакрамента Владе Дивац и функционер клуба Предраг Стојаковић много помогли прије потписивања уговора.

- Пеђа ми је рекао једну битну ствар, а то је да је тамо све ново, да се креће све из почетка. Они не прате уопште европску кошарку и Евролигу. Донекле сам то и знао, али ми је он рекао да нећу бити толико цијењен и да морам да се наметнем. То је буквално нова кошаркашка каријера. Колико год да си градио име било гдје у свијету, у Америци то не значи ништа. Крећеш све из почетка - рекао је Богдановић.

Он је прошле сезоне са Фенербахчеом освојио Евролигу, титулу Турске и национални куп.

- Била је јако напорна сезона, иако сам имао мјесец и по-два паузе због повреде, али било је изузетно напорно. Успио сам да одем на море и да се опоравим, отишао у Америку и вратио се на вријеме, сада сам спреман - рекао је Богдановић.

Извор; Б92