latinica  ћирилица
21/07/2017 |  10:06 ⇒ 10:24 | Аутор: РТРС

Војници Србије на Међународним војним играма у Русији

Припадници Војске Србије отпутовали су рано јутрос са београдског аеродрома "Никола Тесла" у Москву, ради учешћа на Међународним војним играма у Русији, саопштено је из Министарства одбране Србије.
Војска Србије (фото: www.pecat.co.rs) -
Војска Србије (фото: www.pecat.co.rs)

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић истакао је да је ријеч о јединственом такмичењу у којем припадници Војске Србије учествују четврту годину узастопно и остварују запажене резултате.

"Ово надметање је одлична прилика да у међународном окружењу покажемо колики значај придајемо оспособљености, колико смо јаки, обучени и научени да оно што имамо на најбољи начин употребимо. Свима желим срећан пут, добро здравље, војничку срећу и много успјеха на предстојећим Међународним војним играма", рекао је синоћ Диковић на испраћају војника.

Испраћају припадника Војске Србије присуствовао је и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Међународне војне игре трајаће до 12. августа на војним полигонима у Русији, а тимови Војске Србије такмичиће се у двије дисциплине.

Екипа од 20 тенкиста Војске Србије, поред 18 других екипа, такмичиће се у најатрактивнијој дисциплини игара - тенковском биатлону, а осмочлана екипа надметаће се у дисцилини пољска кухиња, уз учешће још седам различитих војних репрезентација.

Извор: СРНА