latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:24 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Бањалука: Смијењена Вера Сладојевић (ВИДЕО)

Скупштина града Бањалука смијенила је већином гласова Веру Сладојевић са мјеста директора Центра за социјални рад. Посебан извјештај, који је добио подршку Скупштине, евидентирао је бројне неправилности.
Скупштина града Бањалуке - Фото: РТРС
Скупштина града БањалукеФото: РТРС

Афере спорног усвајања дјеце, уцјена, мобинга, на шта су мјесецима упозоравали медији, по свему судећи, коштале су Веру Сладојевић директорске позиције. Извршен је стручни надзор ресорног министарства, интерна ревизија и инспекцијски увид.

- У тим посебним извјештајима било је доста налаза за које сам оцијенио да се, ипак, не могу толерисати и да се због тога мора извршити промјена - рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Сад већ бивша директорка Центра напустила је скупштинску салу незадовољна, јер како поједини одборници кажу, није добила ријеч након дискусије. На њену страну стали су одборници Клуба Слобода, који су оптужили потпредсједника Скупштине Сашу Чудића да је прекршио правилник, јер није дозволио Сладојевићевој да изнесе своје аргументе.

- Расправља се о једном предузећу и изнесене су значајне оптужбе, а не дате другој страни да да аргументе. Саша Чудић је кршио пословник и није уредно водио скупштинско засједање - тврди Миленко Јаћимовић.

Разрјешење Вере Сладојевић подржао је и њен страначки колега, одборник ДНС -а, Боран Босанчић.

- Без обзира да ли је неко кадаар ДНС-а или друге партије у таквим случлајевима и након ових налаза ми бисмо свакако подржали разрјешење било којег кадра - каже Босанчић.

На посљедњој сједници градског парламента, прије љетне паузе, највећи град Српске добио је грб и заставу. Тиме је, након што је прије четири године Уставни суд Српске прогласио грб неуставним, Бањалука коначно добила своје градске симболе.