latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:54 ⇒ 22:35 | Аутор: РТРС

Салкић у Линцу изједначио Маутхаузен са Сребреницом! (ВИДЕО)

Рамиз Салкић, потпредсједник Републике Српске, који плату прима из буџета Републике, поново шири мржњу и враћа идеологију Алије Изетбеговића. Салкић је у аустријском Линцу, прије неколико дана, на тзв. Маршу мира жртвама Сребренице, гдје су се окупили тамошњи бошњаци – упоредио нацистички концентрациони логор Маутхаузен са Сребреницом. Тако је Републику Српску поново оптужио за геноцид, а српски народ за колективну кривицу.
Салкић у Линцу изједначио Маутхаузен са Сребреницом - Фото: РТРС
Салкић у Линцу изједначио Маутхаузен са СребреницомФото: РТРС

Одавање почасти свим жртвама, па тако и Сребренице, нико не спори, али је итекако спорно поистовјећивање Маутхаузена са Сребреницом, одговор је и струке и политике.

Ако већ помиње највећи концентрациони нацистички логор Маутхаузен онда би Рамиз Салкић морао да зна да је то стратиште српског народа гдје је, током два свјетска рата, страдало око 10.000 Срба.

Из Удружења Срба у Линцу, Салкића подсјећају да су у тамошњем логору смрти, принудним радом израбљивани логораши и свјесно уништаван људски живот.

Салкићеви иступи за стручну јавност Републике Српске нису новина, али јесу упозорење да порукама из Аустрије и помињањем геноцида у подножју Козаре, Зворника и других мејста, позива на одговорност и колективину кривицу.

Радојка Филиповић, предсједница Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Братунац, иначе Салкићева суграђанка, подсјећа га и на српске жртве у Подрињу! Каже, да и без пресуде знају Срби за недјела и злочине Насера Орића и тзв. Армије БиХ.

Рајка Васића који годинама упозорава на бошњачку идеологију ништа не изненађује од сарајевско-бошњачких политичких режисера. Сматра да је Салкић у Линцу покушао да убере који поен код Бакира Изетбеговића, који иначе има одступницу од својих кадрова из Републике Српске.

Појашњава да те три идеологије имају циљ да на дужи рок униште и пониште Републику Српску. Циљ 20-годишњег напада на Српску је и "одсрбљавање" које је, каже, у Сарајеву увелико почело. План спроводе причом о суживоту, мултикултуралности и мултинационалности.

Салкићеве иступе осудили су и посланици у Народној скупштини Републике Српске. Изјаву из Линца назвали су скандалозном и неодговорном острашћеног политичара пуног националистичке мржње.

Од својих идеологија и пројекта унитарне БиХ, кажу струка и политика, острашћени бошњачки полтичари неће одустати.

Актери наше приче Изетбеговићеве сљедбенике упућују на повељу Уједињених нација и изјаве појединих интелектуалаца, попут Чомског и Зурофа да се Маутхаузен и Сребреница не могу поредити као ни заставе тзв. Армије БиХ и Европске уније.

Како год, на тзв. Маршу мира у Линцу вијориле су се заједно. Под чијом и каквом заставом ћемо ући у европску заједницу, ако икад буде мјеста за земљу чуда и апсурда?

Опширније погледајте у прилогу.