latinica  ћирилица
22/07/2017 |  14:31 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Већа количина оружја пронађена у македонском селу Блаце

Македонска полиција је на подручју села Блаце код границе са Косовом пронашла већу количину пешадијског оружја, саопштио је македонски МУП.
Пронађено оружје - Фото: Screenshot
Пронађено оружјеФото: Screenshot

Како наводе, оружје је пронађено у близини регионалног пута према Косову, код села Блаце, у земљаном каналу.

Пронађени су - два ручна ракетна бацача М75, пушкомитраљез кинеске производње, пушкомитраљез са пригушивачем ватре 7,62 руске производње и аутоматска пушка АК калибра 7,62 милиметра, седам ручних бомби, пет упаљача за ручне бомбе, три празна оквира за аутоматску пушку и три вреће са укупно 2.141 метком.

Акцију проналажења сакривеног пешадијског оружја је спровела јединица скопске полиције за недозвољену трговину у сарадњи са Управом МУП за безбједност и контраобавјештајне послове, двије јединице специјалне полиције и Јединицом за увид и анализу.

Полиција је извршила увиђај, а пронађено оружје ће, у складу са наређењем тужиоца скопског тужилаштва, бити предато одјељењу за криминалистичко испитивање и вјештачење МУП-а Македоније.

Како се истиче, скопска полиција предузима мјере и активности да би у потпуности расвјетлила тај кривичноправни догађај код села у сјеверном дијелу Македоније.

Извор: Бета