latinica  ћирилица
24/07/2017 |  11:03 | Аутор: РТРС

Радиници РиТЕ Угљевик: Спријечити вишемилионску штету

Незадовољни радници Рудника и термоелектране /РиТЕ/ Угљевик позвали су данас надлежне да спријече вишемилионску штету коју овај енергетски гигант Републике Српске трпи на основу судских одлука.
РиТЕ Угљевик - Фото: РТРС
РиТЕ УгљевикФото: РТРС

"О штети од осам милиона КМ за РиТЕ Угљевик, која је настала на основу судских одлука за никад уговорене и урађене послове, обавијестили смо институције извршне и законодавне власти Републике Српске и БиХ, правосудне и истражне органе, Агенцију за превенцију и сузбијање корупције, `Транспаренси интернешнел`, али реговања су углавном блага или их уопште није било", наводи се у саопштењу.

Радници кажу да је, према незваничним информацијама, о овом проблему МУП Српске завршио истрагу и предао извјештај Специјалном тужилаштву гдје је, како тврде, све стало. У апелу који је достављен медијима подсјећа се да су, због овог проблема, из РиТЕ Угљевик до сада упутили дописе на 38 адреса у Српској и БиХ, на које углавном нису добили одговоре.

Радници подсјећају да су, видјевши да послије 13 година судови доносе пресуде у корист потенцијалних извођача радова на откривци за никад уговорене и урађене послове до чијег уговарања није дошло одлуком Владе Републике Српске, незадовољство исказали и на протестима у Бањалуци и дописима органима власти.

Извор: СРНА