latinica  ћирилица
24/07/2017 |  15:13 | Аутор: РТРС

Зворник: Ватра букти у дубину дивље депоније у Каракају

Пожар на дивљој депонији у Каракају код Зворника, који ствара велику количину дима и пепела, припадници зворничке Професионалне ватрогасне јединице су угасили на површини, али је проблем што је ватра продрла у дубину сметлишта и поново се враћа.
Пожар (илустрација) - Фото: СРНА
Пожар (илустрација)Фото: СРНА

Замјеник командира Професионалне ватрогасне јединице Зворник Саша Илић рекао је новинарима да је пожар на површини угашен, али је проблем што је ватра захватила сметлиште у дубини од десетак метара.

"Чим се осуши површински дио, ватра поново избије на површину и скоро ју је немогуће угасити. Људи и механизација су констатно на терену, постављено је и пет пумпи које из Дрине црпе воду и усмјеравају је на пожар", рекао је Илић и додао да се на овај начин настоји допријети до средишта ватре која у унутрашњости тиња.

Он је подсјетио да се пожар на овој депонији појавио прије два дана и да је угашен, али да се накнадно појављивао на површини.

Илић је рекао да нема опасности да се пожар прошири јер је под контролом, али да гашење може да потраје и наредних неколико дана због специфичности.

Према његовим ријечима, узрок пожара још није познат, али је захватио двије трећине дивље депоније, што изазива велике проблеме околном становништву због густог дима и непријатног мириса.

У гашењу учестују два ватрогасна и једно комунално возило са 20 припадника Професионалне ватрогасне јединице, Цивилне заштите и предузећа "Водовод и комуналије".

Извор: СРНА