latinica  ћирилица
24/07/2017 |  22:18 | Аутор: РТРС

Вучић: Политика државе - политика слободе, независности и суверености

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је политика Србије политика слободе, независности и суверености и да сада размишља о насљеђу које ће оставити.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Он је за телевизију "Пинк" рекао да Србију све вријеме стопира питање односа према Косову и Метохији, те нагласио да и Срби са Косова знају да власт мора бити реална да би они остали у својим кућама.

- Мислим да добро знам и историју и стварне односе: Шарл де Гол је рекао да без реалности политика нема никакву вредност. Призренска лига је формирана 1878. године а њен основни циљ је формирање `велике Албаније`. Албанци 1946. године формирају трећу Призренску лигу у Њујорку, где је најјаче упориште албанске дијаспоре и од тада су нам нанијели много штете - додао је Вучић.

Осврћући се на недавну посјету САД, Вучић је рекао да је било притисака, јер интереси САД и Србије нису исти, наводећи као примјер питање Косова.

Он је нагласио предности лобирања, додајући да Србија нема озбиљне лобисте, као и да ради на томе. "Радим на томе, али када не уложите милионе евра у то, онда вам је малена снага", додао је Вучић.

Вучић је рекао да опозицију позива на дијалог по питању Косова јер очекује да чује од њих неку идеју, рјешење.

Извор: СРНА