latinica  ћирилица
25/07/2017 |  08:06 | Аутор: РТРС

Савјет министара данас о ауто - путу Бањалука - Добој

Савјет министара БиХ требало би данас да разматра нацрт одлуке о ратификацији амандмана један на Уговор о финансирању, закључен између БиХ, Републике Српске, Европске инвестиционе банке и ЈП "Ауто-путеви Републике Српске" за Пројекат "Ауто-пут Бањалука-Добој".
Савјет министара БиХ - сједница - Фото: РТРС
Савјет министара БиХ - сједницаФото: РТРС

Уговор о финансирању закључен је између БиХ, Републике Српске, Европске инвестиционе банке и ЈП "Ауто-путеви Републике Српске" 12. децембра 2013. године у Луксембургу и Бањалуци, те 16. децембра 2013. године у Сарајеву.

Савјет министара разматраће и нацрт одлуке о ратификацији Споразума о инвестиционом гранту између БиХ и Европске инвестиционе банке за изградњу дионице ауто-пута Свилај – Оџак на Коридору "Пет це".

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је на дневном реду сједнице Анализа одрживости јавног дуга БиХ чији је предлагач Министарство финансија и трезора БиХ. Пред министрима ће се наћи информација о укупним активностима Дирекције за европске интеграције БиХ у вези са управљањем процесом европских интеграција.

Биће ријечи и о информацији о кориштењу средстава из ИПА фондова и о припреми пројеката чија би се реализација финансирала из средстава ИПА два. На дневном реду су и нацрт меморандума о разумијевању између Хрватске, БиХ и Црне Горе о спровођењу "Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње између Хрватске, БиХ и Црне Горе 2014–2020", са основама за покретање поступка за његово закључивање.

Биће размотрена и информација о покренутим арбитражним поступцима против БиХ и њених институција.

Извор: СРНА