latinica  ћирилица
25/07/2017 |  08:26 | Аутор: РТРС

Опрез-мокри коловози!

У Републици Српској и Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају по претежно мокрим коловозима, због чега се возачима савјетује да буду опрезни и прилагоде вожњу стању на путевима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука- Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

Ради постављања лед-маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице", на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим саобраћања.

Због изградње вијадукта на магистралном путу М-16, дионица Нова Топола-Клашнице /локалитет Маховљанске петље/, од 23.00 до 5.00 часова доћи ће до обустава саобраћања, највише до 30 минута.

Ради реконструкције коловоза измијењен је режим саобраћања на регионалном путу Р-453, на подручју општине Сребреница. Радови ће трајати наредна четири мјесеца.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 /општина Добој/, саобраћај ће се на магистралном путу Брод-Оџак одвијати са по 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила, до 22. децембра.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта, због чега је саобраћање теретних возила преусмјерено на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због активираног клизишта, на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила саобраћају наизмјенично једном траком.

Саобраћање је забрањено на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/, за сва возила тежа од 16 тона.

Извор: СРНА