latinica  ћирилица
25/07/2017 |  10:55 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Састанак о надзору над ОБА почео у Сарајеву

У Сарајеву је почео састанак чланова Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ са Извршним обавјештајним комитетом и руководством ОБА.
Фахрудин Радончић (Фото: oslobodjenje.ba) -
Фахрудин Радончић (Фото: oslobodjenje.ba)

Члан Комисије Фахрудин Радончић из СББ-а изјавио је пред почетак састанка да ће бити ријечи о ситуацији у ОБА која није добра јер има много неријешених питања.

"Ко је запалио зграду Предсједништва БиХ, напао предсједника Србије Аклександра Вучића, ко је напао једног од функционера СДА Адила Османовића, ко је минирао мезар Алије Изетбеговића?", упитао је Радончић.

Кад је ријеч о захтјеву за суспензију предсједавајућег Заједничке комисије Николе Шпирића из СНСД-а, Радончић је рекао  да се треба и може разговарати о Шпирићу, али да је то мање битно, јер је ситуација таква да је руководство ОБА подијељено на националној и персоналној основи.

У Извршном Обавјештајном комитету су предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и његови замјеници министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда. Састанку у згради Парламентарне скупштине БиХ присуствује генерални директор ОБА Осман Мехмедагић и његов замјеник Трифко Буха.

Извор: СРНА