latinica  ћирилица
27/07/2017 |  09:01 | Аутор: РТРС

Јанковић: У Пиреју пакао, али није све изгубљено

Фудбалер Партизана Марко Јанковић рекао је да његову екипу чека тежак задатак у реванш мечу против Олимпијакоса.

Јанковић је додао да "црно-бијели" не смију да се уплаше већ да покажу да су достојан противник највећих клубова у Европи.

Партизан је у уторак у Београду поражен од Олимпијакоса са 3:1 у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона, док је реванш наредне недјеље у Атини.

"У Атину идемо да пробамо да остваримо позитиван резултат. Свако ко мисли да је изгубљено, вара се. Реално стање је да је пред нама много тежак посао пред пуним Караискакисом. Не само да ће и они бити појачани навијачима већ и додатно мотивисани, али то је фудбал. У крајњем случају, ако не дај Боже не прођемо, та утакмица нам може служити као додатни тест припрема за сљедећег европског противника", рекао је Јанковић за сајт клуба.

Шампион Србије у том мечу неће имати подршку навијача.

"На њиховом стадиону нас чека пакао", рекао је Јанковић.

Он је подсјетио да ће Олимпијакосу то бити прва утакмица ове сезоне на домаћем терену и додао да вјерује да ће стадион бити испуњен до посљедњег мјеста.

"Трибине су одмах поред терена и цио стадион је врло акустичан. Не смијемо да подлегнемо атмосфери, притиску, нити да се уплашимо. Грци су фанатици, а поготово што смо ми највећи ривал њиховог братског клуба из Београда, а при том и братски клуб са ПАОК-ом. Али, ми смо Партизан и тамо идемо да покажемо да знамо да играмо фудбал и да смо достојан противник на терену највећих фудбалских клубова", рекао је Јанковић.

Говорећи о претходном мечу, он је навео да му је жао што црно-бијели нису остварили бољи резултат.

"Били смо у неким тренуцима бољи ривал, стискали противника, али Олимпијакос је показао још једном да је квалитетна екипа која је све то издржала", рекао је Јанковић.

Црно-бијели су у првом полувремену створили доста прилика, али нису успјели да их искористе.

"Шансе које смо стварали морали смо да искористимо, јер против овакве екипе немаш много простора. Они су прави показатељ тога. Играли су чврсто у одбрани и из три контранапада дали су нам три гола. Трећи гол је недопустив и то ће нам представљати велики проблем у реваншу. Лакше би нам било да је остало 1:2", рекао је Јанковић.

"Сада нам остаје да анализирамо грешке и извучемо поуке из свега, а у оваквој утакмици је сваки детаљ важан, искуство, концентрација, спремност... У супротном, противник те кажњава чим добије мало простора", додао је Јанковић.

Извор: Б92