latinica  ћирилица
27/07/2017 |  10:18 | Аутор: РТРС

Грански сидикат подржао захтјев радника ШГ Вучевица

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске подржава захтјев радника Шумског газдинства "Вучевица" Чајниче да се, до окончања расписаног конкурса, обави постављење в.д. директора тог организационог дијела "Шума Српске" из реда запослених, који за то имају све услове.
Радници ШГ Вучевица - Фото: РТРС
Радници ШГ ВучевицаФото: РТРС

Из овог синдиката истичу да радници "Вучевице" траже да се ова ситуација што прије ријеши и да наставе са испуњавањем планираног обима производње.

"Наглашавамо да је ово ШГ једно од најуспјешнијих организационих дијелова 'Шума Републике Српске', у коме се радницима редовно исплаћују плате и друга примања, те редовно уплаћују доприноси на обавезне видове осигурања", поручили су из Синдиката.

Из "Шума Српске" су раније саопштили да директору ШГ "Вучевица" у Чајничу Слободану Пејовићу није продужен мандат због непоштивања пословне политике, због чега је Управа одлучила да против њега покрене поступак утврђивања одговорности за повреду радне обавезе. Из те фирме су, поводом обуставе производње у "Вучевици" и захтјева радника овог газдинства, навели да је Пејовићу мандат директора истекао 14. марта 2016. године, а статус в.д. 21. јула ове године.

Више од 100 радника "Вучевице" обуставило је производњу и већ шести дан протестују са захтјевом да се повуче одлука "Шума" о смјени директора. Радници су недавно спријечили да се озваничи смјена актуелног и именовање новог директора Неђе Машића, јер сматрају да новоименовани директор не испуњава услове за ту позицију.

Извор: СРНА