latinica  ћирилица
27/07/2017 |  10:43 ⇒ 16:47 | Аутор: РТРС

Ћулум: У току истрага о предмету "Пољопривредна школа"

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао да је не може говорити о проширењу истраге која се односи на предмет "Пољопривредна школа" и хапшење замјеника правобраниоца Српске Борислава Јеличића због сумње да је злоупотријебио службени положај и овлашћења јер је она у току.
Дарко Ћулум - Фото: РТРС
Дарко ЋулумФото: РТРС

- Гдје год дођемо до доказа ми ћемо то процесуирати са Тужилаштвом - рекао је Ћулум новинарима у Бањалуци, коментаришући јучерашње Јеличићево хапшење.

Замјеник правобраниоца Републике Српске Борислав Јеличић ухапшен је јуче јер је осумњичен за незаконите радње у предмету "Пољопривредна школа".

Јеличић се одазвао у МУП на позив за саслушање у својству свједока, међутим, инспектори су током саслушања открили одређене детаље, па је ухапшен и одређен му је притвор од 24 часа која ће провести на криминалистичкој обради јер има статус осумњиченог.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске изузели су у уторак, 25. јуна, предмет "Пољопривредна школа" из бањалучке канцеларије замјеника правобраниоца Републике Српске.

Јеличић је на функцији замјеника правобраниоца Републике Српске у Бањалуци почетком јула замијенио ухапшеног Мирка Стојчиновића који се налази у једномјесечном притвору.

Стојчиновић је раније, чим је стигао у Правобранилаштво одузео тај предмет од Анкице Гајић, која је, такође, добила позив за саслушање и пребацио га Јеличићу.

Цијела прича је почела када је Градска управа Бањалука прије неколико година покренула спор због прометовања земљишта које је било у власништву града, а за које је Пољопривредна школа имала право коришћења.

Земљиште те школе продато је компанији Бинго, коју је град тужио, као и Пољопривредну школу. Бинго је узвратио контратужбом и захтијевао од града одштету од 20 милиона КМ.

Извор: СРНА