latinica  ћирилица
27/07/2017 |  11:30 ⇒ 11:37 | Аутор: РТРС

Акција за изградњу куће породици Поповић у пуном јеку

Мјештани села Бранешци код Челинца показали су протеклог викенда да су спремни помоћи у најтежим моментима, а покренута хуманитарна акција за изградњу куће баки Петри Поповић (89) и њеном сину Веселку (50) је у пуном јеку.
"Културно-забавни и спортски дани у Бранешцима 2017" - Фото: РТРС
"Културно-забавни и спортски дани у Бранешцима 2017"Фото: РТРС

Бака Петра и њен незапослени син Веселко живе у веома тешким условима. Зидови куће само што се нису срушили. Немају ни струју ни воду.  

Њихове комшије су покренуле иницијативу за изградњу нове куће, а одржана је и манифестација "Културно-забавни и спортски дани у Бранешцима 2017", која је протекла у знаку прикупљања помоћи за наставак градње куће овој породици.

До сада је акцијом мјештана урађен темељ, а на основу прикупљених средстава и јављању донатора радови ће ускоро бити настављени.

Предсједница Савјета МЗ Борка Алексић захвалила је на помоћи свим појединцима који су донирали средства и свим фирмама које су најавле да ће дати допринос овој акцији.

- У току три дана манифестације прикупљани су добровољни прилози, а акција се наставља и даље. За 13. август је планирана нова акција када ћемо окупити све Бранешчане. Надамо се да ћемо током љета успјети да приведемо градњу куће крају, а имамо обећање и локалних власти у Челинцу и наших радника у иностранству да ће помоћи. Хвала свима који су се до сада укључили и надамо се да ћемо успјети - рекла је она.

Свесдрну помоћ акцији дају и комшије Поповића. Међу њима су и Дарко Регојевић и Анђелко Пезић, чланови Савјета МЗ Бранешци.

- Хвала свим медијима у Републици Српској који су притекли у помоћ, јер је јавност тек сада сазнала да је ова кућа урушена страћара у којој нема услова за живот. Надам се да ће се наш добри народ одазвати и помоћи и да ћемо уз помоћ добрих људи успјети да урадимо нови дом за Петру и Весу који су неспособни за рад и којима је потребна наша помоћ - рекао је Регојевић.

До сада су се у акцију укључиле и поједине медијске куће, међу којима је и наша, а организатори захваљују свим донаторима у учесницима акције. Најављују нову акцију за 13. август, у оквиру манифестације "Парастос палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата и Мјештански Сабор Бранешци 2017", а сав приход биће усмјерен за изградњу куће породици Поповић.

Организатори акције позивају све људе добре воље, медије, хуманитарне организације и предузећа да се јаве на неки од сљедећих бројева телефона, уколико желе да помогну изградњу куће за ову породицу:

+38765-724-259, Борка Алексић, предсједник МЗ Бранешци

+38766-058-732, Дарко Регојевић, Омладинска организација "Младост" Бранешци

Отворен је и жиро рачун у Новој банци: 555-10000-309-264-78.