latinica  ћирилица
27/07/2017 |  13:53 ⇒ 16:53 | Аутор: РТРС

Влада Републике Српске дала сагласност за набавку медицинске и ватрогасне опреме

Влада Републике Српске усвојила је данас Информацију о потреби обезбјеђивања средстава за набавку инкубатора Клиници за дјечије болести у вриједности 234 хиљаде КМ као и за набавку кохлеарног имплантата за потребе Универзитетског клиничког центра у износу од 70 хиљада КМ.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на план утрошка финансијских средстава са посебног рачуна Ватрогасног савеза Републике Српске за 2017. годину за набавку материјално-техничких средства која ће бити додијељена ватрогасним јединицама у Републици Српској као основна средства што ће исте књижити као своју опрему. Укупна вриједност планираних финансијских средстава са посебног рачуна Ватрогасног савеза РС за 2017. годину износи око 2 800 000 КМ.

Влада Републике Српске утврдила је Приједлог закона о заштити становништва од заразних болести. Усвојена је и Информација о процјени утицаја суше на пољопривредну производњу у 2017. години, и у цјелости подржане мјере и активности које предузима Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде на ублажавању посљедица суше. Усвојен је Извјештај о извршеном надзору над радом органа јединица локалне самоуправе за прошлу годину и донесена Одлука о давању сагласности за приватизацију 45 станова изграђених и набављених средствима Владе Републике Српске у општинама Вишеград и Гацко који се налазе на располагању код Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на Одлуку о утврђивању квота радних дозвола за запошљавање 600 страних држављана и лица без држављанства у Републици Српској за 2018. годину.

Донесена је и Одлука о давању сагласности на План утрошка средстава Министарству науке и технологијеза период за првих шест мјесеци ове године, у укупном износу од милион КМ и то са позицијe Субвенције за програм запошљавања у области услуга које су предмет међународне трговне.