latinica  ћирилица
27/07/2017 |  15:03 | Аутор: РТРС

Бореновић: Савјет министара ће наставити да ради док се не донесе друга одлука

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић изјавио је данас у Источном Сарајеву да Савјет министара БиХ има капацитет да у наредном периоду ради свој посао.
Бранислав Бореновић - Фото: РТВ Слобомир
Бранислав БореновићФото: РТВ Слобомир

Коментаришући јучерашњу одлуку посланика Представничког дома парламента БиХ да не подржи Извјештај о раду Савјета министара, Бореновић је навео да је то "нешто што се очекивало" и нагласио да постоји много турбуленција унутар скупштинске већине.

"Савјет министара, без обзира каква је одлука парламента, мора да ради. У било ком облику мандата сваки министар има законску обавезу да ради свој посао док се не донесе нека друга одлука и са те стране Савјет министара има капацитет да у наредном периоду ради свој посао", рекао је Бореновић новинарима.

Он је истакао да не постоји нова скупштинска већина и да је она "таква каква је - резултат одређених политичких дешавања".

"ПДП је задовољан радом наших људи у Савјету министара и генерално представника Савеза за промјене. Неколико кључних важних одлука је донесено управо захваљујући Савезу за промјене", каже Бореновић.

Као примјер, он је навео да су смањене цијене телефонских разговора и цијене лијекова, што је искључиво био захтјев Савеза за промјене.

"Очекујемо да ће веома брзо доћи до одлуке да се пролонгира плаћање ПДВ-а са 10. у мјесецу на крај мјесеца и да се растерете привредници у Републици Српској и БиХ", сматра Бореновић.

Он је додао да ће то бити олакшице за све грађане, за све људе који живе у БиХ и да ће инсистирати да се те ствари спроведу до краја.

Извор: СРНА