latinica  ћирилица
27/07/2017 |  16:05 ⇒ 17:13 | Аутор: РТРС

Обиљежено 25 година од убиства дјечака Слободана Стојановића (ВИДЕО)

Каменица код Зворника један је од симбола страдања Срба у протеклом рату.
Парастос Слободану Стојановићу - Фото: РТРС
Парастос Слободану СтојановићуФото: РТРС

На православном гробљу у сусједној Дрињачи, парастосом, паљењем свијећа и полагањем вијенаца обиљежено је 25 година од монструозног убиства једанестогодишњег дјечака Слободана Стојановића. Убили су га припадници тзв. Армије РБиХ у селу Доња Каменица.

 Једанаестогодишњи Слободан прије 25 година упутио се ка породичној кући у Каменици из које је са родитељима претходног дана избјегао пред нападом припадника тзв.Армије БиХ. Желио је да спаси пса. Међутим, упао је у руке злочинаца. Његово тијело пронађено је годину дана касније.

- Прстићи у руку били исјечени, нос, уши. Да му је на стомаку направљен облик у виду крста, да је тупим предметом ударан у главу, после да је пуцано - рекао је Миле Вукадиновић из Борачке организације Зворник.

Главно осумњичена за Слободаново убиство Албанка Елфета Весели у марту ове године из Швајцарске је изручена БиХ. Зворнички Срби се надају да ће правда коначно бити задовољена.

- Могу само да замолим све институције БиХ, Републике Српске да пронађу начина и казне који су починили овакве злочине - нагласила је предсједница Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Зворник Стака Петровић.

Злочин над дјечаком Слободаном Стојановићем тема је документарног филма, у режији Сњежане Брезо и продукцији Радио - телевизије Републике Српске, који се снима на простору Братунца и Зворника.