latinica  ћирилица
27/07/2017 |  16:07 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Од 1.септембра у 15 подручних школа неће се огласити школско звоно (ВИДЕО)

Влада Српске одобрила је око 230.000 КМ за набавку инкубатора на Дјечијој клиници у Бањалуци. И ватрогасци широм Српске, добиће нову опрему- у 17 ватрогасних друштава широм Српске, биће уложено око 2.800.000 КМ. Одлуком Владе у новој школској години биће затворено 15 подручних школа.
Влада Српске - сједница (Архив) -
Влада Српске - сједница (Архив)

Влада Српске одобрила је око 230 хиљада марака за набавку инкубатора на Дјечијој клиници у Бањалуци. И ватрогасци широм Српске, добиће нову опрему- у 17 ватрогасних друштава широм Српске, биће уложено око два милиона и 800 хиљада марака. Одлуком Владе у новој школској години биће затворено 15 подручних школа.

Један или два ученика у одјељењима није било довољно да се и у наредној школској години одржи десет подручних петоразредних школа. Заједно са 5 које већ годинама нису уписале ни једног ученика, Српска ће остати без 15 подручних школа. Ти ученици ће од септембра морати да путују до првих централних школа. Због мањка ученика, пет деветоразредних подручних школа, биће претворено у петоразредне.

У школама које ће бити угашене, око 12 учитеља и наставника, биће проглашено технолошким вишком. Из Владе обећање да нико неће остати без посла.

Свака школа која распише конкурс за новог наставника прије него што наставници из затворених школа буду распоређени, биће кажњена и конкурс ће бити поништен, став је Владе.