latinica  ћирилица
29/07/2017 |  14:48 ⇒ 15:01 | Аутор: РТРС

Нови назив Фудбалског клуба Модрича

Руководство Фудбалског клуба Модрича представило је данас новог генералног спонзора, предузеће "Алфа" из Модриче, под чијим именом ће члан Друге лиге Републике Српске наступати у сезони 2017/2018. године.
Петар Јелић - Фото: РТРС
Петар ЈелићФото: РТРС

Предсједник Клуба Петар Јелић рекао је да Фудбалски клуб "Модрича Максима", бивши премијерлигаш БиХ, побједник Купа БиХ и дугогодишњи члан Прве лиге Репбулике Српске, због помјене генералног спонзора мијења име и у наредној сезони ће наступати као Фудбалски клуб "Алфа Модрича".

Јелић је на конференцији за новинаре истакао да су средства новог генералног спонзора довољна за такмичење у Другој лиги Републике Српске.

"Циљ упрве Клуба је прво мјесто у Другој лиги, односно прелазак у Прву лигу Републике Српске", нагласио је Јелић.

Он је истакао да су очекивања реална пошто су у клуб враћени бивиши играчи Горан Лукић, близанци Љубиша и Синиша Саркић, те Александар Демоњић, а дошао је и млади фудбалер Димитрије Пантић који је прошао омладинску школу фудбала београских клубова "Партизан" и "Чукарички".

Власник генералног спонзора, фабрике обуће "Алфа", Илија Јефтић изразио је наду да ће се Клуб уз његову подршку, те подршку привредника и локалне управе Модрича, вратити у друштво најбољих у Републици Српској и БиХ, гдје је био више од двије деценије.

Први тренер Клуба Драго Свитлица истакао је да ће се уз рад са сениорским тимом интензивно радити и са млађим категоријама, које постижу запажене резултате у такмичењима у Републици Српској.

"Прирпеме су почеле, сви играчи су се одазвали и атмосфера у тиму је позитивна", напоменуо је Свитлица.

На конференцији за новинаре, одржаној у просторијама Клуба, представљени су и нови дресови у којима ће наступати све селекције "Алфа Модриче".

Извор: Срна